Duiken Mauritius

Met een gemiddelde temperatuur van tussen de 25 en 30 graden en een watertemperatuur van tussen de 20 en 30 graden, zijn de kusten van Mauritius ideaal voor een sportieve watersport vakantie. Duiken in de wateren rond het eiland is een onvergetelijke ervaring en als duikbestemming kan Mauritius zich meten met bestemmingen als de Malediven en de Rode Zee in Egypte!

Duiken Mauritius; veel variatie

Wat Mauritius zo aantrekkelijk maakt als duikbestemming is de grote variatie aan duikspots. Omdat Mauritius een eiland van vulkanische oorsprong is, kun je er ook talloze grotduiken maken. Daarnaast liggen er voor de kust diverse scheepswrakken waar je een duiktocht naar kan maken. Ga je wat verder weg van het rif en duik je dieper dan heb je ook kans om dolfijnen en walvissen tegen te komen.

Maar van alle duikspots zijn de plekken bij het rif wel het meest populair. Dat is niet zo vreemd, want daar is ook het meest te zien. Tijdens een duiktocht naar het rif val je van de ene verbazing in de andere. Er zijn wel 200 verschillende soorten koraal, waaronder het beroemde zwarte koraal. Ook maak je er kennis met de meest uiteenlopende diersoorten zoals: zeekreeft, schildpadden, aal, haaien en heel veel soorten felgekleurde tropische vissen.
Wrakken

We noemden de scheepswrakken hierboven al even. Rond het eiland liggen talloze scheepswrakken waarvan sommige echt behoorlijk oud zijn en nog tot de piraten behoorden. Een populaire duikspot voor een wrakduik is de Sirius; een fregat uit de 19e eeuw. Het fregat is gezonden na een zeeslag die plaatsvond bij het plaatsje Vieux-Grand-Port.

Populaire duiklocaties

  • Flic-en-Flac: je kunt hier een grotduik maken naar de ‘Kathedraal’; een klif van 35 meter diep en op de bodem kun je een grot binnengaan, die zo’n 10 meter hoog is. Ook Serpent Rank een mooie duik; in elk gaatje ontdek je wel een aal of een muur en ook kun je schorpioenen, leeuwvissen en zelfs de steenvis zien. Het koraalrif bij Flic-en-Flac is ook een populaire duikspot.
  • Het koraalrif; populaire spots zijn Le Morne, Flic-en-Flac en Trou-Aux-Biches.
  • Grand Baie: in het noorden is een interessante vulkanisch krater waar je haaien en roggen kunt zien.