Bezienswaardigheden

Behalve de schitterende stranden met het hoge bountygehalte en de prachtige onderwaterwereld is er op Mauritius nog veel meer te doen en te beleven. Hieronder volgt een top 5 van de meest mooie, indrukwekkende en waanzinnige bezienswaardigheden van dit bijzondere eiland!

Pamplemousses: Botanische tuinen

Op 11 kilometer van Port Louis liggen de werkelijk schitterende botanische tuinen van Pamplemousses, die vooral bekend staan om de Victoria Amazonica. De prachtige grote waterlelies die een gewicht kunnen dragen van zo’n 45 kilo! De fraaie wandelpaden voeren je langs verschillende vijvers en terrassen met orchideeën, varens, specerijenplanten en eeuwenoude bomen. Vlakbij vind je de oude suikerfabriek, een interactief museum en rum- en suikerproeverij, waar je van alles kunt leren over de geschiedenis van Mauritius.

Port Louis

De bruisende hoofdstad Port Louis is een smeltkroes van culturen. Aan de haven ligt het moderne Waterfront winkelcomplex, met leuke winkels en cafeetjes. In de oude stadskern vind je de beroemde markt met allerlei koopwaar van Indiase, Afrikaanse en Chinese handelaren. In het Natuurhistorisch Museum kun je een Dodo bewonderen en in het Blue Penny Museum vind je de zeldzaamste postzegel ter wereld.

Chamarel & Black River Gorges National Park

Chamarel is een Creools dorp in een lieflijk dal, vlak bij de hoogste waterval van Mauritius. Het is een mooie plek om een paar dagen te verblijven. Je vindt er authentieke accommodaties en de beste restaurants van het eiland. Vlakbij ligt het Black River Gorges National Park; een diep ravijn in het laatste stukje oerbos van Mauritius. Volg er één van de wandelroutes die zijn uitgezet en geniet van het prachtige landschap met ravijnen en watervallen, de hoogste berg van het eiland en schitterende vergezichten.

Plantagewoningen

In de suikerplantages verspreid over het eiland staan 18e- en 19e-eeuwse planterswoningen. Deze woningen zijn gebouwd tijdens de hoogtijdagen van de suikerteelt en bij een aantal ervan kun je genieten van een lunch of high tea.

  • Château Bel Ombre (1776)
  • Château de Villebague (1740)
  • Château du Réduit (1778)
  • Château Labourdonnais (1850)
  • Euréka (1830)
  • Les Abineaux (1872)
  • St. Aubin (1819)

Île aux Aigrettes

Dit prachtige koraaleiland is een officieel natuurreservaat. Je kunt er een dagtocht heen maken om er de vele zeldzame soorten vogels, reptielen en inheemse plantensoorten te bewonderen. Waar vooral veel mensen voor komen zijn de schildpadden.