Vliegtijd Mauritius

Mauritius is een paradijselijke vakantiebestemming op ongeveer 11 uur vliegen van Nederland. Het tropische eiland bevat schitterende zandstranden, kristalhelder water, hotels waar je heerlijk in de watten wordt gelegd, een prachtige natuur en allerlei mooie attracties. In de natuurparken en botanische tuinen kun je genieten van prachtig natuurschoon in de vorm van weelderig groene vegetatie met orchideeën, waterlelies, gekleurde aarde en watervallen. Uiteraard kun je er diverse soorten watersport beoefenen. Zoals: surfen, zeilen, paragliding, waterskiën en natuurlijk duiken. De onderwaterwereld is met de scheepswrakken en koraalriffen een paradijs voor duikers! Daarnaast staat Mauritius bekend als perfecte bestemming voor een huwelijksreis of zelfs om te trouwen!

Vliegtijd Mauritius

Zoals we hierboven al even noemden, is het ongeveer 11 uur vliegen naar dit droomeiland. Dat geldt dan voor een rechtstreekse vlucht. Mauritius’ nationale luchtvaartmaatschappij Air Mauritius vliegt non-stop naar SSR Airport op Mauritius vanaf diverse Europese luchthavens (waaronder Londen en Parijs). Je kunt zo’n vlucht ook vanuit Nederland en België boeken, maar dan vlieg je eerst naar een van deze steden.
Hoewel  Air Mauritius geen grote maatschappij is, heeft het wel een moderne vloot en biedt het een uitmuntende service en comfort. Hoewel de Dodo één van de dingen is die men met Mauritius associeert, komt deze niet voor in het logo van Air Mauritius. Daarin vinden we een vogel die uiteraard wél goed kan vliegen; de paille en queue, een tropische zeevogel, in gestileerde vorm. Mocht je vaker met Air Mauritius vliegen; dan kun je je aanmelden voor het frequent flyer-programma van deze maatschappij; Kestrelflyer.

Andere maatschappijen

Daarnaast zijn er ook andere maatschappijen die op Mauritius vliegen; zo gaan er vanaf Schiphol of Brussel ook lijndiensten met Air France (met een tussenstop in Parijs) of met British Airways (met een tussenstop in Londen). Vanwege het Mauritiaans beleid zijn er vooralsnog geen chartervluchten naar het eiland. Maar het is niet onwaarschijnlijk dat dit in de toekomst zal veranderen.