Beste reistijd Mauritius

Hoewel Mauritius eigenlijk het hele jaar door een goede vakantiebestemming is, is de periode van oktober tot en met december (het voorjaar) toch wel de mooiste tijd voor een reis naar het eiland. Op Mauritius heb je, net als bij ons, altijd kans op een buitje maar gedurende deze drie maanden is het weer comfortabel warm, maar niet te heet. Gemiddeld is het zo rond de 27 graden en er staat altijd een lekker windje.

Omdat Mauritius op het zuidelijk halfrond ligt, zijn de seizoenen tegenovergesteld aan de onze. Vanaf november begint het echt zomer te worden en stijgen de temperaturen. Ook wordt het drukkend en vochtig. Aan de noord- of oostkant van het eiland is het dan nog het meest aangenaam omdat de altijd waaiende zuidoostelijke wind aan die kant voor verkoeling zorgt.

Cyclonen

Van januari tot en met maart kan er cycloonvorming optreden. De instanties op Mauritius zijn hier echter goed op voorbereid. Luister in dit geval altijd naar de radio en volg de aanwijzingen op.

April tot en met Juni

De periode april tot juli is ook ideaal voor een heerlijke vakantie op Mauritius. De temperatuur ligt dan rond 25 graden en is zeer aangenaam. Het is tevens het begin van de winter dus moet je rekening houden met flinke regenbuien op zijn tijd. Een verblijf aan de west- en noordkust is in deze tijd ideaal.
Juli tot Oktober

In de periode van juli tot oktober is de noordwestkust de beste plaats om een hotel te boeken. Het kan namelijk behoorlijk waaien en aan die kant zit je lekker beschut.

Strandvakantie

Wil je een strandvakantie kies dan voor de zomerperiode een accommodatie aan de zuidoostkust; dan is het lekker warm en geniet je van een verfrissend windje. Kom je meer om te wandelen, sporten e.d. dan is de winterperiode prettiger. Kies dan voor een hotel aan noordwestkant omdat de zuid- en oostkust veel last heeft van de aanlandige wind en best fris kan zijn.