Rondreis Mauritius

Mauritius staat vooral bekend als romantische bestemming voor een onvergetelijke huwelijksreis. Je vindt er dan ook de meest prachtige bountystranden en heerlijke luxe resorts die een garantie zijn voor een romantische en ontspannen tijd. Maar Mauritius heeft nog veel meer te bieden en met een rondreis Mauritius hoef je niets te missen van de prachtige natuur, de bruisende hoofdstad en de authentieke dorpjes. Bezoek zowel het binnenland als de kust en geniet van het eiland zowel boven, als onder water.

Natuur

De natuur op Mauritius is heel bijzonder. Het eiland is van vulkanische oorsprong en dat is zowel op het land als onder water duidelijk te zien. Bezoek bijvoorbeeld de Zeven Gekleurde Aarde; een fraai gebied waarvan de aarde grillige vormen en verschillende kleuren heeft. Verder zie je diverse ravijnen en watervallen op het land en onder water kun je op veel plaatsen onderwatergrotten bezichtigen tijdens een duiktocht. Bij Grand Baie tref je een groter krater waar je roggen en haaien kunt zien.

In het binnenland bezoek je natuurlijk het natuurpark Black River Gorge National Park, je bewondert de vele suikerrietplantages en ontspant op afgelegen baaitjes aan de oostkust. In de bruisende hoofdstad Port Louis is een bezoek aan de lokale groenten- en fruithal een must; je komt er ogen en oren tekort tussen alle spulletjes van de Indiase, Chinese en Afrikaanse kooplui. Het multiculturele karakter van de stad is te zien aan de inwoners, maar ook aan de aanwezigheid van zowel Chinese als Indiase tempels, een prachtige moskee en een grote kathedraal.
Niet ver bij de hoofdstad vandaan kun je de botanische tuinen van Pomplemousses bezoeken. Via prachtige wandelpaden langs palmbomen, orchidee├źn en varens kom je bij terrassen en vijvers met de beroemde grote waterlelies waarvan de bladen een gewicht van wel 45 kilogram kunnen dragen!

Een rondreis Mauritius is een ideale manier om dit fascinerende eiland te verkennen!