Excursies Mauritius

Mauritius is een eiland dat zich uitstekend leent voor een aantal fantastische excursies. Door het gevarieerde landschap en de ligging in de Indische Oceaan met de prachtige onderwaterwereld en de omliggende eilandjes, is er enorm veel te ontdekken, doen en zien! Wij hebben vijf excursies voor je uitgezocht die je eigenlijk  niet zou mogen missen als je op Mauritius bent.

Botanische tuinen van Pamplemousses

De Sir Seewoosagur Ramgoolam Botanic Garden ligt niet ver van Port Louis in Pamplemousses . Elke reisorganisatie organiseert wel een excursie naar deze prachtige plek. Je waant je hier in een paradijs. Fraaie wandelpaden voeren je, langs imposante en oeroude bomen, orchideeën, kruiden, lotussen en palmbomen, naar de terrassen en de vijvers met de beroemde Victoria Amazonica. Dit zijn gigantische waterlelies waarvan de bladen een gewicht van 45 kunnen dragen. Een sprookjesachtige omgeving!

Port Louis

Ook de bruisende hoofdstad Port Louis is zeker een bezoek waard. In deze multiculturele stad is van alles te beleven. In de Port Louis vind je diverse schitterende gebouwen; een fraaie moskee, zowel een Chinese als een Indiase tempel en een grote kathedraal. Midden in de stad laat je je zintuigen prikkelen op de grote markt waar je kunt snuffelen tussen de spulletjes van Chinese, Afrikaanse en Indiase kooplui. Je kunt hier heerlijk verse fruit en groente kopen. Daarnaast zijn er ook een paar interessante musea.
Chamarel

Als je van natuur houdt is het Creoolse dorp Chamerel in het zuidwesten van Mauritius een excursie die je beslist niet mag overslaan! Diepe ravijnen in een stuk ongerept oerwoud. Je vindt er de imposante watervallen van Chamarel die bijna 100 meter naar beneden vallen en een plek die  de Zeven Gekleurde Aarde heet. De verschillende kleuren zijn ontstaan door de vulkanische uitbarstingen die er hebben plaatsgevonden.

Casela Nature & Leisure Park

In dit park in het westen van Mauritius kun je op safari. Het is een soort gigantische openlucht dierentuin van zo’n 14 hectare groot. Je ontmoet er diverse dieren zoals apen, leeuwen en schildpadden. Op sommige plaatsen kun je de dieren zelfs aanraken. Je kunt hier wandelen, klimmen en er met de quad op uit gaan.

Ile aux Cerfs

Een dagtocht naar Ile aux Cerfs is een ware belevenis. Dit paradijselijke eiland bereik je in 20 minuten met de boot. Je kunt er duiken, op de bountystranden liggen en diverse watersporten beoefenen. Tussendoor geniet je van een heerlijke maaltijd in één van de twee restaurants op het eiland.