Hotels Mauritius

Bij een vakantie Mauritius denken we meteen aan luxe. De meeste hotels op dit fantastische eiland zijn dan ook om door een ringetje te halen; luxe, comfortabel en met een zeer goede service. Daarbij komt dat de hotels en resorts vaak ook nog eens op een hele mooie locatie liggen met een prachtig uitzicht op de zee, wat het gevoel van luxe nog eens extra ondersteunt.

Noorden Mauritius

Het noorden van het eiland is het meest populair en daarmee ook het meest toeristische gedeelte. Je vindt hier de grootste concentratie aan resorts, hotels, restaurants en bars. De kustlijn aan de noordzijde van het eiland, en dan vooral Grand Bay, is werkelijk schitterend en wordt dan ook druk bezocht. Daarom ben je aan deze kant van Mauritius van alle gemakken voorzien moderne winkels, winkelcentra en restaurants. Bovendien kun je hier accommodaties vinden in elke soort en prijsklasse.Voordelige hostels, luxueuze hotels en complete resorts, spa’s en wellnesshotels. Door het heerlijke weer, de aangename watertemperatuur en het altijd aanwezige windje kun je hier fantastisch watersporten.
Zuiden Mauritius

In het zuiden van Mauritius is de natuur veelal nog ongerept. Je vindt hier geen rustige stranden, maar meer ruige rotskusten waar de golven tegenaan slaan. Daarom zijn er hier ook veel minder hotels te vinden dan in het noorden. Toch is het zuidelijke deel van het eiland prachtig en heeft het vooral voor de natuurliefhebber enorm veel te bieden. Je vindt er bijvoorbeeld Rochester Falls, één van de mooiste watervallen van Mauritius, en het Vanilla Crocodile Park waar je krokodillen, schildpadden, apen, zwijnen en herten kunt zien. Daarnaast heb je er ook nog het natuurpark Le Val Nature Park waar je van diverse vissen, schildpadden, apen en talrijke vogelsoorten kunt genieten. Hotels zijn er vooral in het plaatsje Bel Ombre. Wil je graag midden in de wildernis zitten? Huur dan een bungalow op het Domaine du Chasseur; een 900 hectare groot gebied bestemd voor de jacht.